Shopping   Stiri  

medicalaAsigurarile medicale de calatorie sunt o necesitate atunci cand calatorim in strainatate. Indiferent de scopul calatoriei (turism, studii, afaceri, prestare munca) o astfel de asigurare ne poate scapa de cheltuieli foarte mari in cazul in care apelam la serviciile medicale din afara Romaniei.

Asigurarea medicala de calatorie ne asigura pentru tratamentele medicale de urgenta (tratament ambulatoriu, spitalizare, interventii chirurgicale, medicamente, tratament stomatologic de urgenta) care survin in perioada sejurului in afara tarii de rezidenta si/sau domiciliu. De cele mai multe ori o astfel de asigurare include si repatrierea.

In functie de destinatie, scopul calatoriei dar si de optiunile persoanei care opteaza pentru o astfel de polita, sumele asigurate pot varia de la 5000 de euro la 50 000 euro. Asigurarea se poate incheia pentru perioade cuprinse intre 2 zile si 1 an, pretul variind de la 5-6 lei la cateva sute de lei.

Desi asigurarea medicala de calatorie are un cost relativ redus, se pot acorda si reduceri, cum ar fi cele pentru minori, elevi/studenti, familie sau grup.