Shopping   Stiri  

Asigurari contabili

Un alt tip de asigurari de raspundere civila profesionala este reprezentata si de asigurarile pentru contabili.

Aceste polite pot fi incheiate atat de persoane fizice, cat si de persoane juridice. In categoria persoanelor fizice intra: auditor financiar, contabil autorizat, expert contabil, expert tehnic (independent sau functionar public), cenzor autorizat, cenzor extern autorizat, administratori judiciari si lichidatori, precum si evaluatori.

In categoria persoanelor juridice intra acele societati comerciale care desfasoara activitati de expertiza contabila si tehnica, administrare judiciara, lichidare in numele societatii pentru persoane  care au oricare dintre profesiile enumerate mai sus, consultanta, audit si evaluare.

O astfel de polita acopera riscuri care pot duce la necesitatea platirii unor despagubiri care apar atunci cand asiguratul a incalcat din neglijenta, din eroare sau omisiune anumite obligatii profesionale.

Asiguratorul se obliga prin semnarea unui contract si prin plata anuala a primei de asigurare de catre cel cu care s-a incheiat polita ca va plati despagubirile necesare in momentul in care apar costuri date de anumite prejudicii,  cheltuieli de judecata, atunci cand asiguratul este obligat la dezdaunare, precum si sumele de bani necesare pentru refacerea sau inlocuirea unor documente de inregistrare si prelucrare a datelor financiar-contabile.

Asigurarea se incheie pe perioada unui an. Asiguratorul este scutit de la plata despagubirilor atunci cand asiguratul provoaca prejudicii care nu fac obiectul profesiei pentru care a fost incheiata polita; pagube produse unei afaceri pentru care asiguratul are un interes actual sau de perspectiva; prejudicii produse in urma unor operatiuni financiare, altele decat cele strict profesionale.


Aplica acum


Nume complet:
Telefon:
Email:
Informatii asigurare:
Verificare roboti: 5 + 3 =