Shopping   Stiri  

Asigurari avocati

Asigurarile pentru avocati intra in categoria asigurarilor de raspundere civila profesionala. Printr-o astfel de polita, asiguratorul se obliga sa ofere despagubiri in cazul in care asiguratul provoaca avarieri sau distrugeri de bunuri, pierderi material si financiare, vatamari corporale sau deces, cauzate unei terte persoane din cauza unor actiuni ale asiguratului, in contextul exercitarii activitatii profesionale.

Polita de acest tip se adreseaza oricarei persoane care practica profesia de avocat intr-una dintre urmatoarele forme:

- Cabinete individuale de avocatura
- Avocat salarizat
- Avocat colaborator
- Avocat definitiv asociat
- Cabinetele grupate
- Cabinetele asociate
- Barourile de avocati
- Uniunea avocatilor din Romania (asigurarea se poate face in numele si pentru fiecare dintre membrii sai inscrisi in tabelul anexat politei)

O asigurare pentru avocati ofera despagubiri pentru acele prejudicii provocate de asigurat pe perioada exercitarii profesiei, care se concretizeaza in vatamari corporale sau/ si pagube materiale.

In plus vor fi acoperite si cheltuielile de judecata, care apar pentru indeplinirea formalitatilor legale, necesare pentru obligarea asiguratului la plata despagubirilor, atunci cand asiguratul a fost obligat sa plateasca prin hotarare judecatoareasca.


Aplica acum


Nume complet:
Telefon:
Email:
Informatii asigurare:
Verificare roboti: 1 + 7 =